Joseluren MALKO ITXURAKO GAZTAZKO FLANAK

Osagaiak:

750 g esne

250 g gazta bigun (zabaltzekoa)

200 g azukre

300 g arrautza (6 aurratza))

Egite prozesua:

Molde laukizuzena karamela ezazu, eta beste ontzi baten barruan sar ezazu, Maria-bainuan egosteko.

Esnea irakin ezazu. Ontzi batean azukrea, arrautzak eta gazta nahas itzazu, eta guztia irabiagailu elektriko batez xeha ezazu.

Oso bero dagoen esnearekin, azukrea, arrautza eta gazta nahas itzazu. Krema iragazki batetik pasa ezazu, moldea bete, Maria-bainuan jar ezazu eta bero dagoen labera 170 gradu(t)an 40 minutuz sartu ezazu.

Egositakoan, egun batetik bestera jalkitzen utz ezazu eta malko forma duen molde batez motz ezazu, gero plater batean fruta eta saltsa pixka batekin gazta-malkoak jar itzazu.

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: