Manuren ZAMORAKO ELTZEKOa

Osagaiak (4 pertsonarentzat)

-Txitxirioak (4 edalontzi)

-Aza bat (kilo bat inguru)

-Bi patata

-Bi azenario

-Bi porru

-Oilaskoaren izter bat

-Txahalaren hezur hutsa

(“zancarron”a (1/2 kilo)

-Txahalaren hezur bat

-Urdaiazpiko zati bat (50 g inguru)

-Zamorako txorizoa (sorta bat)

-Urdai zuri zati bat (50g inguru)

Nola egin

-Txitxirioak beratzen jar itzazu. Gutxi gorabehera bi halako ur jar ezazu. Gutxienez, 8 ordu egon behar dute.

-Lapiko batean (edo presio-eltze batean) gauza guztiak jar itzazu, baina, txitxirioak, aza, porruak, azenarioak eta patatak azkenerako utzi.

-Ura jar ezazu, gauza guztiak estali arte.

-Gatza jar ezazu.

-Presio-eltzea badaukazu, presio-eltzea itxi ezazu, eta presio-eltzea egosi bezain laster, bi ordu su motelean ipin ezazu.

-Salda iragaz ezazu eta zopa egin ezazu.

-Zuk batetik haragia, beste alde batetik txitxirioak eta bestetik patata, azenarioa, aza eta porrua bereizita zerbitzatu behar dituzu.

ON EGIN!

Utzi erantzuna

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: