Sagar budin-a Joseluk prestatutakoa

SAGAR BUDIN-ARI BURUZKO GALDERAK

239655 entzumenaren gainean Joseluk prestatutako galderak

(atzetik transkripzioa daukazue, baina ez du merezi, akatsez josita dago eta…)

http://www.ikasbil.net/jetspeed/portal/media-type/html/language/en/country/US/user/anon/page/materialdidacticodetalle?gid=239655

EGIA ala GEZURRA 1.MAILA    (02’57’’)

1) Budina egiteko aldez aurretik bihotza kendu diogun lau sagar behar dugu.

EGIA                            GEZURRA

2) Sagarrak handiak badira zortzi zatitan ebakiko dugu, baina txikiak badira lau zatitan.

EGIA                            GEZURRA

3) Sagarrak zatitu ditugunean, kazola batean jarriko ditugu, mantekila gurin puskatxo batekin,  azukre pixka batekin eta labean sartuko ditugu.

EGIA                            GEZURRA

4) Sagarrak egosten utziko ditugu eta sagarrek ura askatzen duten ala ez begiratuko dugu.

EGIA                            GEZURRA

5) Sagarrak egosi ondoren, ontzi batean bost arrautza, 135 g nata esne(-)gain eta 100 g azukre jarriko ditugu.

EGIA                            GEZURRA

6) Urtuta dagoen azukrearekin molde angeluzuzen (“rectangular”) baten oinarria karamelizatuko dugu.

EGIA                            GEZURRA

7) Sagar egosiak xehatu (“pasatu”) eta gero, arrautza eta natarekin esne(-)gainarekin ondo nahastuko (h. nahasiko) ditugu.

EGIA                            GEZURRA

8) Labean sartuko dugu, eta orduan flan bat izango balitz bezala egingo dugu, gutxi gorabehera 175 gradutan.

EGIA                            GEZURRA

9) Budina hozkailuan utziko dugu harik eta hotz egon arte.

EGIA                            GEZURRA

10) Pertsona batentzako bi zati budin jarriko ditugu.   

EGIA                            GEZURRA

11) Saltsa azkar egiteko, banillazko izozki bat urtzen utz ezazu.

EGIA                            GEZURRA

Egitura aldetik: Zaila                Tira                 Erraz samarra                      Erraza             Oso erraza
Ulergarritasuna: Zaila                Tira                  Erraz samarra                      Erraza             Oso erraza

Utzi erantzuna

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: